mats_webb

– Mats Nittve representerar Rönningepartiet i Kommunstyrelsen. Han har tidigare varit både ordförande och gruppledare för Miljöpartiet i Salem. Mats är arborist och vet mycket om klimat- och miljöfrågor i kommunen.

Möt Rönningepartisten Mats

Du har ju tidigare varit drivande miljöpartist, varför har du lämnat Miljöpartiet?
Miljöpartiet i Salem har tyvärr utvecklats väldigt negativt under den senaste mandatperioden. Detta stryks under av att man nu nominerar Walentina Westling som första namn på sin lista i kommunvalet. Hon kandiderade så sent som 2010 för SKP (fd AKP, det sovjetvänliga kommunistpartiet) och har inte några som helst meriter i klimat- och miljöarbetet. Hon har heller aldrig tidigare varit medlem i Miljöpartiet. Detta är uttryck för en desperation som inte klär Miljöpartiet. Nomineringen är dessutom inte på något sätt förankrad i partiavdelningen, inga medlemsmöten eller -omröstningar har hållits inför nomineringen.

Varför har du valt att gå med i Rönningepartiet istället?
Jag har alltid känt en politisk samhörighet med Rönningepartiet. De stöttade ofta Miljöpartiets förslag i kommunfullmäktige. När MP blev allt mer orkeslöst i kommunen valde jag att gå med i Rönningepartiet i stället för att kunna fortsätta driva klimatfrågor på ett kraftfullt sätt.

Vilka frågor tycker du är viktigast för partiet att driva?
Rönningepartiet arbetar för att kommunen ska ta fram en handlingsplan för hur vi ska nå det uppsatta målet med nollutsläpp av växthusgaser senast år 2045. Det räcker ju inte att säga ATT vi ska nå dit. Vi måste ha en plan för HUR det ska göras.

Vi behöver också ge kommunens förvaltningar bättre möjligheter att genomföra nödvändiga klimatomställningar. Det behövs både mer pengar och personal. Läs mer om Rönningepartiets klimatpolitik

Hur aktiverar du dig i valet?
Jag är talesperson i partiets klimatfrågor och kommer till exempel medverka vid en utfrågning som arrangeras av SPF Seniorerna i Salem och PRO Salem-Rönninge. Den äger rum i Murgrönan den 5 september klockan 13:00. Kom gärna dit och lyssna!

AKTUELLT


Mittenstyret fortsätter att satsa på skolan

14 maj 2024|

Nu är Mittenstyrets budgetförslag för 2025 klart. Satsningarna på skolan, som inleddes i höstas, fortsätter. Resultatet blir att Salems skolor under två år tillförs 24,5 miljoner kronor. I höstas justerade Mittenstyret skolpengen så att grundskolan [...]

Nu tar Mittenstyret över

24 november 2023|

Vid kommunfullmäktigemötet den 23 november tog Mittenstyret över makten i Salems kommun. Då antogs Mittenstyrets budget med röstsiffrorna 18 mot 12. Här är några av Mittenstyrets inlägg i budgetdebatten vid kommunfullmäktige: Skolan För oss är [...]

Ny politisk karta i Salem

23 oktober 2023|

Socialdemokraterna, Rönningepartiet, Centerpartiet och Liberalerna har nått en överenskommelse om en gemensam budget och ett nytt styre för kommunen. Mittenstyret för Salems bästa, som den nya koalitionen heter, delar en gemensam grundsyn att Salem ska [...]